Paarden- en hondencoaching

Persoonlijke ontwikkeling

Opgeleide coaches
l
Maatwerk
v
Op aanvraag
Passie voor ieder mens

Het beste zit in je

Persoonlijke ontwikkeling met
paarden- en hondencoaching

Het samenwerken met honden en paarden in gezondheidszorg- en welzijnstrajecten vereist kennis. Professionalisering in dit vakgebied is daarom noodzakelijk. In Draf heeft dan ook professionele, gecertificeerde coaches die graag met jou aan de slag gaan.

Velen (met name kinderen) ervaren paarden en honden als een maatje, steun en een luisterend oor. Op een laagdrempelige manier werk je met onze coaches aan je persoonlijke ontwikkeling. Je leert je eigen kwaliteiten en sterke kanten kennen.
Tijdens het coachen wordt je uitgedaagd om dichter bij je gevoel te komen en wordt je meer bewust van je omgeving, je eigen rol daarin en wat je misschien kunt of wilt veranderen. 

Door de inzichten die je krijgt ga jij je van binnen krachtiger voelen en kun je stappen zetten naar je mooiste zelf.

Effecten

Wat het voor je doet

Een paard of hond kent geen taal. Zij communiceren met lichaamstaal en energie. Paarden en honden voelen feilloos aan of dat wat jij laat zien klopt met wat er van binnen bij je speelt. Ze merken op of je je van binnen onzeker, angstig, blij of boos voelt. Je kunt het niet verbergen voor hun.
Honden en paarden zijn daarom fantastische spiegels. Zij geven jou op een eerlijke manier feedback op de non-verbale signalen die jij uitstraalt. Zij oordelen hier niet over. Dieren zijn open, puur en eerlijk. Er is wat er is.
We kunnen onze paarden en honden inzetten bij bijvoorbeeld:
  • Onzekerheid, gebrek aan zelfvertrouwen
  • Systemische problemen, b.v. spanningen in het gezin
  • (Faal) angst
  • Trauma’s en/of stress gerelateerde klachten
  • Grenzen stellen, assertiviteit
  • Piekeren, is het soms een chaos in je hoofd?
  • Krachtiger in het leven staan
  • Keuzes maken m.b.t. school, baan, enz.
  • Bewustwordingsprocessen en inzichten verkrijgen.
Onze paarden en honden

In totaal hebben we 13 paarden en 3 honden. Wij stellen ze hieronder aan jullie voor.

Witje

Witje is onze kinderpony en een echte knuffelkont. Ze wordt vaak ingezet voor het coachen, omdat ze zo zachtaardig en gevoelig is. Ook loopt Witje mee in de lessen bij de kinderen. Witje kan heel mooi lopen en ook goed springen. Ze is ook nog eens super braaf.

Witje kan heerlijk genieten van een uitgebreide poetsbeurt of massage. Ze geeft daarbij ook graag kusjes terug of likt je hand. Witje is super braaf en iedereen is graag bij haar. Witje geniet dan lekker van alle aandacht.

Balou

Balou is een voskleurige merrie met twee witte voetjes aan haar rechterkant. Balou is een gevoelig en zachtaardig paard die graag voor je wilt werken als je rustig met haar omgaat. Ze is een echte dame die weet wat ze wilt. Balou is ook erg dapper en niet snel bang voor iets. Voor de ruiters met iets meer ervaring is Balou een heel leuk paard zowel in de rijbak als buiten. Bohemio is haar beste vriend en ze zijn vaak samen in de wei te vinden.

Nero

Nero is onze stoere haflinger. Hij is zelfs voor de grootste landbouwmachines niet bang en loopt overal zo langs. Deze stoere man kan ook wel eens ondeugend zijn en blijkt een ware meesterontsnapper te zijn. Hij vindt af en toe een groener stukje gras buiten zijn wei. Nero is ontzettend lief en veel ruiters zitten graag op hem. Nero wordt ook ingezet voor backriding en doet dit ook altijd heel voorzichtig en braaf.

Bink

Bink is een Schwarzwalder Fuchs die geboren is in 2010. Hij is heel sterk en staat daarom ook voor de kar. Dit vindt hij erg leuk om te doen en hij is dan ook bijna nergens bang voor. Bink is een echt werkpaard en zet zich altijd vol in. Stilstaan vindt hij soms dan ook wel eens lastig. Bink kan heerlijk ondeugend zijn en bijvoorbeeld zijn eigen staldeur openmaken als er geen extra slot op zit.
Door zijn rechte rug zitten veel ruiters heerlijk op hem. Bink vindt het ook allemaal prima als ruiters lekker even op hem gaan liggen en hij een dikke knuffel krijgt. Een echte allrounder dus!

Funny

Funny is een gevlekte pony en super lief. Ze doet haar naam eer aan, want ze is ook erg grappig. Wanneer Funny drinkt gaat ze met haar hele neus in het water, zodat ze belletjes blaast.
Funny is gek op het maken van een bosrit en gaat altijd graag mee. Ze is altijd erg braaf en zet graag haar beste beentje voor. Ze werkt graag voor de ruiters en is trots op haar werk.

Bohemio

Bohemio is sinds de zomer van 2021 bij In Draf. Hij is geboren in Spanje en in het voorjaar van 2021 naar Nederland verhuisd. Hij is een hele lieve en mensgerichte pony. Bohemio moet nog veel leren, maar is heel braaf en doet goed zijn best. Zijn beste maatje is Balou.
Met zijn speciale, mooie kleur en lieve karakter is hij een mooie aanvulling op stal.

Spikkel

Spikkel is een voskleurige d-pony met bruine spikkels op zijn bles. Hier heeft hij zijn naam ook aan te danken. Spikkel is erg lief als je ook lief bent voor hem. Als hij het niet vertrouwd kan hij wat onrustig worden en wordt hij erg alert.
Spikkel loopt graag mee in de lessen en kan mooi dressuur lopen. Af en toe een sprong maken vindt hij ook erg leuk om te doen. Spikkel heeft hele stabiele gangen, waardoor het een fijn rijpaard is voor veel ruiters.

Noortje

Noortje is een lieve Fjord die graag werkt. Ze loopt het liefste in een groepje of met een ander paard en is dan heel stoer. Alleen vindt ze het soms nog wat spannend. Noortje werkt in de lessen in Wellerlooi, maar gaat ook graag mee om in Gennep te werken. Dit doet ze heel knap en trots. Vooral het snoezelen vindt ze erg leuk, omdat ze dan altijd extra verwend wordt en iets lekkers krijgt. Ze onthoud heel goed welke mensen haar wat lekkers komen brengen.

Prins

Prins is een schimmel en geboren in 1997. Hij werkt graag voor iedereen en zet altijd zijn beste beentje voor. Menig ruiter heeft op hem leren rijden en Prins zet zich hier graag voor in. In de wei speelt hij graag met zijn paardenvriendjes. We zien hem soms zelfs boven de heg uit steigeren als hij aan het spelen is.
Prins gaat graag mee naar het bos en ontpopt zich dan tot racepaard. Lekkere lange stukken galopperen over de paden is helemaal zijn ding.

Ava

Ava is het ‘kindje’ van Funny en geboren in juni 2018. Ava is een maand te vroeg geboren met 316 dagen. Ava is bont gevlekt en heeft drie kleuren: wit, bruin en zwart. Ava is een echte knuffelkont en je komt de wei niet zomaar in of uit zonder te hebben geknuffeld.
We willen Ava binnenkort in gaan rijden en hopen dat ze dit net zo goed en makkelijk oppakt als haar moeder Funny, zodat ze straks ook voor de lessen ingezet kan worden.

Flame

Flame is een bruine d-pony met hele leuke oortjes. Flame heeft voor ze bij de manege kwam in de sport gelopen en dit kan je goed aan haar merken. Ze loopt graag door en kan dit heel netjes. Een sprongetje maken vindt ze ook altijd leuk om te doen en in het bos kan ze heel hard gaan.
Flame is bij vele ruiters favoriet door haar gevoelige en zachtaardige karakter. Daardoor wordt ze ook vaak gebruikt als coachpaard.

Enjoy

Enjoy is een sterke en super nieuwsgierige Schwarzwalder Fuchs. Geboren in april 2018. Toen Enjoy net een maand oud was, mocht hij al mee naar Funpop en deed dit heel knap! Hij knuffelt graag en komt altijd even kijken als er ‘iets’ te doen is.
We hopen Enjoy binnenkort te kunnen gaan beleren voor de kar, zodat hij samen met ‘peetoom’ Bink de huifkar kan gaan trekken.

Yana

Yana woont van alle drie de honden het langst bij In Draf. Ze is een West Syberische Laika en is een echte knuffelaar. Ze wordt vaak ingezet tijdens de hondencoaching, omdat ze erg gevoelig is en lief voor iedereen. Yana is erg nieuwsgierig en wil graag weten waar iedereen mee bezig is. Ze werkt graag met mensen. Yana vindt het erg leuk om te gaan wandelen en zo gauw haar riempje tevoorschijn komt springt ze rondjes om je heen, blij dat ze mee mag. Yana is erg goed in haar werk als coach en is trots op wat ze doet.

Bodhi

Bodhi is het jongste hondje bij In Draf. Het is een kruising tussen een Boomer en Cavelier King Charles Spaniël en is nu 9 maanden oud. Bodhi is een hondje dat het liefst zijn eigen plan trekt en nog liever heel erg graag verwend wordt. Hij vindt het leuk om mee te gaan wandelen en hersenwerkjes te doen. En verder wordt Bodhi het liefst geknuffeld door alle mensen die bij In Draf komen. Bodhi is een hondje dat veel met zijn neus bezig is, dus we zijn hem nu aan het leren speuren naar geurtjes.

Pepper

Pepper is een kruising tussen een Mechelse Herder en een Staffordshire Bullterrier. Pepper is nu 2,5 jaar oud. Pepper is een lieve enthousiaste jonge hond. Hij vindt het erg fijn als er met hem gewerkt wordt. Zo gauw hij zijn riem ziet wordt hij heel blij. Pepper gaat graag mee wandelen, doet hersenwerkjes en leert agility. Soms wordt hij ook ingezet om te coachen. Hij is hierin nog niet zo ervaren als Yana, maar vindt het wel erg leuk om te doen.

+31 (0)478 502 689
Wellerlooi - Limburg
indraf@limburgsezorgboeren.nl