In Draf

Over ons & het team

9
Ervaren medewerkers
Z
Erkend stagebedrijf
d
7 dagen per week open
Passie voor mens en dier
Het verwezenlijken van een droom

Van mobiele manege naar zorgboerderij…

Vanaf 1990 ben ik werkzaam in de zorgsector, waardoor ik ontdekt heb wat mijn levensdoel is. De combinatie tussen mens, dier, rust en de natuur. De heilzame werking die deze combinatie overbrengt en het gevoel te hebben jezelf te mogen zijn en daarbij het mooiste van jezelf te ontdekken, is waar ik voor sta.

Met enorme passie en veel plezier ben ik daarom in 2007 begonnen met het opstarten van In Draf. Het begon met een mobiele manege die is ontstaan in de tijd van de vermaatschappelijking voor mensen met een beperking. Juist voor de mensen waarvoor het moeilijk was om deel te nemen in de maatschappij wat paardrijden betreft, ben ik naar de cliënten toe gegaan met de paarden i.p.v. de cliënten naar de maatschappij. Een klein groepje cliënten van de dagbesteding mocht meehelpen om ruiters van de instelling te laten paardrijden.

De aanvraag voor dagbesteding ontwikkelde zich snel dus hebben we in Wellerlooi, op de locatie, waar we zelf wonen, dagbesteding klein opgestart.
Na een aantal jaren was de interesse en vraag naar onze dagbesteding met paarden, en alles daar omheen, zo groot dat het idee ontstaan is om een geheel nieuwe sfeervolle Zorgboerderij te bouwen. Een Zorgboerderij waar je het gevoel hebt thuis te komen en jezelf te mogen zijn.

Deze sfeervolle Zorgboerderij is gerealiseerd in 2016 en vanaf 1 januari 2017 maken we hier met veel plezier gebruik van. Nog steeds werken we dagelijks met veel enthousiasme aan het vergroten van zelfvertrouwen van de cliënten en organiseren voor hun een mooie waardevolle dag invulling op maat.

Ik doe dit zeker niet alleen. Samen met een hecht, enthousiast, professioneel en leergierig team, werken wij aan een warme en persoonlijke relatie met de cliënten, familie en zorgpartners.
Als team zullen wij de cliënten van onze zorgboerderij een zo veilig, vertrouwd en gezellig mogelijke dagbesteding bezorgen.
Wij vinden het belangrijk om, op een enthousiaste en ontspannen wijze, professionele zorg te leveren. De professionalisering van onze werknemers wordt gewaarborgd door hen, daar waar nodig, meer kennis te laten vergaren d.m.v. (bij)scholing en cursussen.

Stagiaires

Wij bieden stagiaires van diverse opleidingen, zowel vanuit een opleiding dierverzorging als zorg gerelateerde opleidingen, een boeiende en leerzame stageplek.
Zowel MBO als HBO stagiaires kunnen bij ons terecht.

Wij bieden ook stageplekken voor leerlingen van het speciaal onderwijs

Heb je interesse in een stageplek bij In draf? Neem gerust contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vrijwilligers

Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging en sociaal contact voor jezelf en met anderen?
Dan zijn wij op zoek naar jou als vrijwilliger.
Vrijwilligers zijn altijd welkom, o.a. om onze cliënten te helpen met koken, tuinieren, werkzaamheden op de zorgboerderij, wandelen of voor het vervoer van de cliënten van en naar huis.

Maakt het je nieuwsgierig? De koffie staat klaar!

Samen sterk voor mens en dier

Onze partners