samen op stap met de 

Mobiele manege

Gennep & Wellerlooi
12 paarden
Individueel of in een groep
Gekwalificeerd personeel
Activiteiten op twee locaties

Paardrijden met de mobiele manege

Veel cliënten die bij ons dagbesteding genieten vinden hun passie in het werken met de paarden en pony’s. Samen stallen uitmesten tot borstelen, van paardrijden tot snoezelen / beleven en van knuffelen tot samen met de huifkar rijden. Onze paarden en pony’s genieten er zichtbaar van.

Daarnaast biedt In Draf bijzondere mensen de mogelijkheid om paard te rijden op onze locaties in Gennep en Wellerlooi. Met onze paarden komen we naar de locatie in Gennep toe. Op beide locaties zijn de juiste voorzieningen getroffen zodat ruiters makkelijk op kunnen stappen.

Voor het plezier, de ontspanning, het genieten van en met het paardrijden in de buitenlucht zorgt In Draf!”

Paarden verzorgen, knuffelen en rijden

Geniet van het paardrijden met onze mobiele manege. 

Paarden

Locaties

Begeleiders

Paardrijden op twee locaties

Aanbod

Met de keuze uit 12 eigen paarden heeft In Draf voor elke deelnemer een geschikt paard. In Draf heeft aangepast harnachement voor de paarden en ruiters. We werken met deskundig, gekwalificeerd personeel (zowel in de zorg als met paarden). De ritten bij In Draf duren een half uur, tenzij vooraf anders afgesproken.

Individueel paardrijden

Een vaste instructrice begeleidt de individuele ruiter met paard. Eventueel wordt de ruiter nog ondersteund door een vrijwilliger / en of iemand van de dagbesteding die het paard vasthoudt. Van te voren worden de specifieke wensen, doelstellingen, behoeftes en mogelijkheden van de ruiter goed doorgesproken.
Zo kunnen we samen met jou en in overleg met de (fysio)therapeut aan de gezamenlijke doelen werken. 

Paardrijden in kleine groepjes

Bij het paardrijden in groepjes gaat het om maximaal 2 ruiters. Voor het rijden in groepjes is het wel een vereiste dat de ruiter zelfstandig en gemakkelijk kan opstappen.
De ruiters dienen zelfstandig te kunnen zitten en niet volledig afhankelijk te zijn van de begeleiding, zodat iedereen in het groepje, genoeg aandacht kan krijgen van de begeleiding.

Snoezelactiviteiten

Voor degenen die paarden erg leuk vinden maar er niet op durven of kunnen, organiseert In Draf snoezelactiviteiten. Per individu wordt er gekeken wat wenselijk is. Voor de een is dat borstelen of knuffelen, voor de ander is dat voeren of wandelen met het paard.

Huifkartochten

Met mooi weer trekken we er tijdens de dagbesteding graag op uit met de huifkar. Onze zorgboerderij ligt in de omgeving van Nationaal park De Maasduinen.
Met Bink voor de kar en Jeannet als koetsier geniet iedereen van de prachtige omgeving en de buitenlucht.

Heb je interesse in 1 van bovenstaande activiteiten? Vul het aanvraagformulier in voor meer informatie en de tarieven.
+31 (0)478 502 689
Wellerlooi - Limburg
indraf@limburgsezorgboeren.nl