Contactgegevens

Mobiele manege In Draf

Jeannet Janssen
Tuinstraat 18
5856 CH Wellerlooi
Telefoon 0646575106

Email jeannet@indraf.info

Naar contactformulier

Facebook-Icon

Werken bij de dagvoorziening van In draf

Deze dagvoorziening in Wellerlooi is in opstart. Op dit moment werken we op maandag, maandagavond,  donderdag en zaterdag in Wellerlooi.
We zijn actief bezig om de gebouwen en voorzieningen uit te breiden om daar dagelijks activiteiten aan te gaan bieden. Deze verbouwing zal begin 2016 van start gaan. Er zullen actieve en passieve activiteiten te ervaren en te beleven zijn.

Om alvast een indruk te geven hoe het eruit komt te zien .......

Nieuwbouw

Een uitzonderlijke en nieuwe belevingsgerichte activiteit wordt onze luxe snoezelstal. Deze grote paardenstal zal voorzien zijn van verwarming, gekleurde verlichting, muziek en een bed of hangschommel, waarbij men intens kan genieten van de geluiden, beweging, warmte,  de geur van en het contact met het paard, waardoor vele zintuigen geprikkeld worden.

Verder zijn de buitenactiviteiten in een rustige, prikkelarme omgeving zodat ieder op zijn eigen manier en in een kleine groep bij kan dragen aan de verzorging van de dieren en onderhouden van de weiden, stallen en tuinen.

Ook rondom de paarden zijn er diverse activiteiten zoals paarden borstelen, verzorgen en wassen in een grote wasruimte voor de paarden. Men kan optimaal beleven, ervaren en  genieten van het boerderijleven, van de dieren, de rust en de ruimte die daarbij aanwezig zijn.

Er worden geen verwachtingen aan de cliënten gesteld, zodat er geen druk ontstaat om zoveel mogelijk gedragsproblematiek te kunnen voorkomen waardoor we kunnen werken aan de ontwikkeling van gedragsverbetering.
Door onze manier van de cliënt respectvol, begripvol, persoonsgericht te benaderen kan hij of zij zich vrij uiten en zichzelf laten zien, waardoor er ook de meeste ontwikkeling vanuit de client naar boven kan komen.

Daarom zijn wij dan ook altijd in beweging om de mogelijkheid bieden, voor nog meer bijzondere mensen, om te genieten van een zin-  en waardevolle dagbesteding en een gevoel creëren van het thuis voelen op je werkplek  en mogen zijn wie je bent.

Na de zomervakanties van 2016 zal de nieuwbouw een heel eind gerealiseerd zijn en kunnen we nieuwe dagbesteding plekken aanbieden.
Deze zullen voor diverse doelgroepen opengesteld worden en de werkzaamheden zijn heel divers van omgang, verzorging van en met de paarden, honden, katten tot tuinieren, koken, bakken en helpen op kantoor.
De activiteiten zijn actief, maar we bieden ook vele belevingsgerichte activiteiten aan zoals snoezelen met het paard,  bad en relax ruimte, kijken naar de paarden in de stapmolen, genieten in het belevingspark op het terrein van In Draf, enz.