Dagbesteding bij de mobiele manege van In Draf

Bij de manege genieten diverse mensen met een beperking van de dagbesteding.
Ze helpen mee met de paarden vasthouden/begeleiden als de ruiters erop zitten. Ook gaan ze mee met de ruiters ophalen die vanuit de dagbesteding of woongroep komen paardrijden.
dagbestedingVerdere werkzaamheden tijdens de dagbesteding zijn onder andere paarden poetsen, stallen uitmesten, vegen, paarden op de auto/ trailer zetten en er vanaf halen, paarden naar de wei brengen, weiden schoonmaken, voeren, water geven, enz.  Ook zijn er wat kantinewerkzaamheden te verrichten. Het gaat tijdens de dagbesteding vooral om een goede sfeer, het gezellig samenwerken en het leuk hebben met elkaar.

We werken veel buiten en zijn actief bezig in kleine groepjes. Een gevarieerd aanbod van dagbesteding activiteiten waarbij de doelstelling, wensen en behoeften van de cliënt centraal staat.
We bekijken per cliënt wat diegene aankan en wat past binnen zijn of haar zorgvraag. Het helpen met de paarden geeft de cliënt veel vertrouwen en een trots gevoel van eigenwaarde omdat wij hem of haar een gevoel geven een medewerk(ster)er/collega te zijn en ons meehelpen om de ruiters te kunnen laten genieten van het paardrijden. Men voelt zich gewaardeerd omdat men nodig is bij het werk. De cliënt kan indien mogelijk veel zelfstandige klusjes doen waardoor men groeit in de eigen ontwikkeling, eigenwaarde en het zelfvertrouwen.